четвъртък, 7 юли 2016 г.

Велосипедът и неговите предимства !


В нашето динамично ежедневие ролята на редовната физическа активност придобива все по-ключово значение. Право пропорционално на тази тенденция, все повече нараства и популярността на карането на велосипед. Осъзнали неоспоримите предимства на този вид транспорт, хора от цял свят, от всякакви възрасти, професии и обществен статус превръщат в практика колоезденето, защото, няма как да не се съгласим, в днешно време то е не само удоволствие, но и необходимост. Затова решихме да изброим няколко основателни причини, поради които трябва да се качиш на велосипед.


1.  Изгражда и поддържа тялото


Колоезденето укрепва не само мускулите на краката, а натоварва цялото тяло, поддържа цялостното състояние на мускулите, развива физическата сила и издръжливост. Въртенето на педалите с умерена скорост изгаря между 200 и 300 калории на час,  щади ставите, забързва метаболизма, заздравява имунната система и намалява с до 50% (научно доказано е!) риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет.


2. Понижава стреса 



Психическото ни здраве, несъмнено, също има пряко отношение към физическото. Огромните количества стрес, на които сме подложени всеки ден в офиса, вкъщи или на обществени места, могат да бъдат значително намалени чрез карането на колело. От своя страна, това спомага за подобряване на мозъчната дейност, координацията и концентрацията, което ни прави далеч по-умели в останалите ни ежедневни занимания. И най-важното, разбира се – изпълва ни с положителни емоции!



ВЕЛОСИПЕДИ НА ПРОМО ЦЕНИ !


3. Ефективен транспорт е

Велосипедът винаги е подходящата алтернатива, ако желаеш да бъдеш бърз и мобилен в често непредвидимото движение в града. Като колоездач ще можеш да си позволиш да не се тревожиш за обичайното сутрешно или следобедно задръстване, за разписанието на автобуса, за цената на билетчето, за зареждането на резервоара, за дупките по пътищата или за безкрайното обикаляне в търсене на място за паркиране.

4. Екологично е

Бъди полезен не само на себе си, но и на околните! Освен, че ще си във форма и ще спестиш на джоба си едно-две предизвикателства, ще спомогнеш и за опазването на природата. Само си помисли – направата му отнема в пъти по-малко материали, отколкото производството на автомобил, а за да се движи, колелото не се нуждае от невъзобновяеми източници на енергия и не изхърля токсични емисии във въздуха. Не е зле, нали?

5. Бъди откривател 


Ако все още не си го осъзнал сам, нека ти подскажем – пътуването на две колела ти дава много по-голяма възможност да опознаеш заобикалящата те среда. Убедени сме, че ще виждаш много неща, които преди не си успявал да забележиш зад волана или през прозореца на трамвая. Потърси нови места, начертай си нови маршрути и си набележи нови дестинации. Не спирай да се предизвикваш! Велосипедът ти дава тази свобода!


Няма коментари:

Публикуване на коментар